xBeat.fi

One stop audiovisual shop

Kontiotupa-kansikuva

Microsoft 365 -yrityksille ja voittoa tavoittelemattomille yhteisöille.

Posted by:

|

On:

|

Case: Kontiotupa – YHDESSÄ YKSINÄISYYDESTÄ YHTEISÖÖN – HANKE

Kontiotuvan  tavoitteena on eri-ikäisten ja erilaisissa elämäntilanteissa olevien henkilöiden yksinäisyyden vähentäminen sekä sosiaalisen osallisuuden lisääminen ja vahvistaminen. Tupa toimii kohtaamispaikkana- ja ryhmien sekä tapahtumien järjestämispaikkana. Hanke  toimii yhteistyössä alueen yhdistysten ja toimijoiden kanssa. (Kontiotupa 2023).

Kohderyhmänä hankkeella ovat:

Alueen yhdistykset ja toimijat

Yksinäiseksi ja turvattomiksi itsensä kokevat ikäihmiset

Yksinäiset työikäiset, työelämän ulkopuolelle olevat

Lapset ja nuoret ja heidän perheensä

Toiminta on avointa myös kaikille kohderyhmän ulkopuolella oleville

Kotisivut

Hankkeen kotisivut suunniteltiin yksilöllisiä tarpeita varten. Ensimmäisenä mietittiin mitkä ovat hankkeen ja tilojen ydintoimintoja, mitä varten sivut tarvitaan ja millainen niiden käyttötarkoitus on: hankkeen tiloissa järjestetään paljon tapahtumia ja ryhmiä joten tiedotus ja ajankohtaiset asiat on hyvä olla selkeästi esillä. Tiloja on mahdollista varata omaan käyttöön ja vapaat ajat ovat hyvä olla selkeästi nähtävillä ja helposti varattavissa. Lisäksi sivuston kautta on mahdollista ottaa yhteyttä hankkeen Whatsapp’in kautta.

Hankkeesta tietämättömille luotiin oma sivu, jossa kerrotaan yleistä tietoa hankkeesta. Uusimpana lisäyksenä käyttöönotettu Microsoft 365 non-profit palvelu mahdollistaa myös ajankohtaisen kalenteroinnin, jota voidaan nyt hyödyntää näyttämään tuvan tulevat tapahtumat omalla sivullaan kalenterissa.

Microsoft 365

Hankkeelle otettiin käyttöön Microsoftin voittoa tavoittelemattomille yhteisöille tarkoitettu 365-palvelu ja sen mahdollistamat lisätyökalut hankkeelle. Office ohjelmistot, Teams-ryhmät, ryhmäsähköpostilaatikot ja jaettavat dokumentit.  Tuoteperhe on käytössä monessa oppilaitoksessa ja organisaatiossa  mm. Palloliitto, Karelia-ammattikorkeakoulu.

Non-profit lisenssi mahdollistaa organisaation ottamaan käyttöönsä monipuolisesti Microsoftin businesstyökaluja, sekä perinteiset ohjelmistot kuten Word, Powerpoint ja Excel.

Ohjelmistot ja palvelut asennettiin niin tietokoneisiin kuin puhelimiin jolloin kokouskutsut, sähköpostit ja dokumenttien, mainosten ja ajakohtaisten asioiden suunnittelu ja hoitaminen on helpompaa kun kaikki palvelut on keskitetty ja löytyvät jokaisella valitulla laitteella, muutaman painalluksen takaa. Palvluun kuuluun myös joka käyttäjälle 1TB-tallennustila oneDrive palvelusta!